békacsókolgatás
| 2011. augusztus 14. vasárnap

A békacsókolgatás káros az egészségre!

A legkétségbeesettebb romantikusokat is óva intik az amerikai szakemberek attól, hogy megcsókoljanak egy békát: királyfivá válás helyett ugyanis a kétéltűek veszélyes betegségekkel fertőzhetnek, de akár maguk is elpusztulhatnak az emberi érintéstől.
Az Egyesült Államokban nemrég a szakemberek ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy a békák betegségeket, például szalmonellát is terjeszthetnek.
A találkozás azonban a békák számára is veszélyes lehet, az emberi kézen ugyanis olyan természetes olajak és sók találhatók, amelyek irritálhatják a béka bőrét. Ezért ha száraz kézzel nyúl hozzájuk az ember, akár a halálukat is okozhatja – mondja Devin Edmonds, aki a kétéltűekről írt az állattartóknak szóló kézikönyvet.

 
 A Frogs and Toads (Békák és varangyok) című kötet szerzője szerint ezek az állatok ugyanakkor nagyszerű házikedvencek lehetnek. Bár természetesen nem lehet őket a kutyához vagy a macskához hasonlítani, egy olyan világba nyújthatnak bepillantást, amely általában rejtve marad az ember elől. Ráadásul számos rendkívül színes faj létezik, így látvány szempontjából abszolút felvehetik a versenyt például a trópusi halakkal.
Bár a természetben a békák ritkán élnek pár évnél tovább, fogságban akár évtizedekig is elélhetnek – adja tudtul Edmonds.

[EPSB title="Emelkedett az amerikai lisztériajárvány áldozatainak a száma" href="http://presszo.ro/2011/10/emelkedett-az-amerikai-liszteriajarvany-aldozatainak-a-szama/"]Tizennyolc ember halt meg szennyezett sárgadinnye okozta lisztériafertőzésben az Egyesült Államokban, és további 100 fertőzöttről tudnak az egészségügyi hatóságok – közölte kedden az amerikai járványügyi hivatal.[/EPSB]

Címkék: , , ,

Kategória: Érdekességek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.