gyerekek
| 2012. január 17. kedd

Óvodával és elemivel bővül a főgimnázium

 Bár Gigel Buth főtanfelügyelő ellenkezett, mégis megadta az engedélyt a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség arra, hogy óvodával és elemivel bővüljön a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Mostantól a Tanügyminisztériumon múlik a döntés.
 

Az elmúlt hét végén született végleges döntés a szatmári iskolahálózat átszervezésére vonatkozóan. Bár Gigel Buth főtanfelügyelő szerint nem lett volna jó dolog, ha a főgimnáziumhoz csatolják a 29-es Számú Óvodát, mert azzal precedenst teremtenek a többi szatmári középiskola számára, végül mégis rábólintott a tanfelügyelőség által felállított bizottság.

Az átszervezésre vonatkozó dokumentumokat már elküldték a szaktárcához, ahonnan heteken belül kell megérkezzen a végleges válasz.

Az iskolahálózat tanfelügyelőség által elfogadott módosításairól egyébként az iskolák nem kapták még meg a hivatalos választ, ennek tíz napon belül kell megérkeznie a tanintézményekhez.

[EPSB title="Orvosi asszisztenseket képeznének" href="http://presszo.ro/2012/01/orvosi-asszisztenseket-kepezne-a-kolcsey/"]Posztliceális képzést indítana a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Amennyiben megkapják az engedélyt, általános orvosi asszisztenseket képezhetnének magyar nyelven – egyedüliként a megyében.[/EPSB]

 

Címkék: , , , , ,

Kategória: Szatmári hírek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.