mariana popa
| 2012. január 17. kedd

Update: Ismét halasztották a tárgyalást

 Ezúttal nem a volt főtanfelügyelő, Mariana Popa, hanem cinkostársa, Ștrango Vasile avasfelsőfalui vállalkozó ügyvédjének kérésére halasztották a tárgyalást.
 

Kedden reggel kilenc órától tárgyalták volna megvesztegethetőséggel vádolt, lemondott Szatmár megyei főtanfelügyelő, Mariana Popa ügyét. A törvényszéken Ioan Ulici-al együtt jelent meg Popa, ám ezúttal Ștrango Vasile avasfelsőfalui vállalkozó nem tette tiszteletét a tárgyaláson.

Mint megtudtuk, azért halasztották az ügyet, mert a vállalkozó beteg fiát kezelteti az Amerikai Egyesült Államokban, ezért nem tud jelen lenni a szatmári törvényszéken, ám „mindenképp szeretne részt venni a tárgyaláson” – így ezt elhalasztották január 31-re.

Amint arról beszámoltunk, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) 2011 őszén emelt vádat az említett személyek ellen.

Az ügy dossziéja szerint, 2009 végén Ioan Ulici három százalékot kért Ștrango Vasile avasfelsőfalui vállalkozótól, a tanfelügyelőség által megrendelt és elvégzett munkálatokért kifizetett összegből. Mindezt azért, hogy közbenjárjon Mariana Popa főtanfelügyelőnél, hogy az kifizettesse az egyik, a tanfelügyelőséghez tartozó épületen elvégzett munkálatok utáni összeg egy részét.

Persze Popa is feltételt szabott: az avasi vállalkozónak háromezer lejt kellett ezért átutalni a demokrata-liberális párt szatmári szervezetének számlájára.

Az ügyészek így vesztegetésért és befolyással való visszaélésért indítottak bűnvádi eljárást ellenük.

[EPSB title="Kenőpénz, vesztegetés, előzetes letartóztatás" href="http://presszo.ro/2011/11/kenopenz-vesztegetes-elozetes-letartoztatas/"]Szatmárra ért a DNA-nevű, rettegett korrupció-ellenes hurrikán. Mariana Popa szerdán önként adta be a felmondását, bűn-pajtása, Ulici Ioan hivatalban van a minisztériumi felfüggesztésig.[/EPSB]

Címkék: , , , , , ,

Kategória: Szatmári hírek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.