magyarorszag-elleni-sajtoterror-stuttgart
| 2012. március 25. vasárnap

A Magyarországról szóló sajtótudósítások ellen tüntettek Stuttgartban

 Tüntetést tartott szombaton Stuttgartban a Hunnia Baráti Kör nevű németországi magyar civil szervezet “Elég a Magyarország elleni sajtóterrorból!” címmel.
 

Hahn-Seidl Alida, a szervezet tagja, a demonstráció egyik szervezője az MTI-nek telefonon elmondta: “a Magyarországot érő folyamatos sajtótámadások ellen tiltakozó megmozduláson  legkevesebb 150 ember” vett részt. A többség németországi magyar, de volt olyan tüntető is, aki Magyarországról érkezett – jelezte.

Hozzátette: a  szervezet szórólapot állított össze a német nyelvű sajtóban Magyarországról megjelenő támadásokkal kapcsolatban “Magyarország a világpolitika és a média tükrében” címmel. Mint elmondta, a tájékoztató anyag iránt komoly érdeklődés mutatkozott német polgárok részéről, azt követően is jöttek a tüntetőkhöz érdeklődők, hogy a kinyomtatott több száz példány mind elfogyott. “Nagyszerű volt, hogy az egyikük azt mondta: igazuk van, a támadások ellen védekezni kell. Jó érzés volt hallani, hogy vannak, akik ezzel törődnek és tudják, hogy nem igaz, amit a média ír” – hangsúlyozta.

A stuttgarti belvárosban, a Schlossplatzon tartott demonstráción többen táblákat tartottak a magasba, amelyeken egyebek az volt olvasható, hogy “Objektív tájékoztatást kérünk!” – mondta.

Az MTI-hez eljuttatott szórólapon a szervezők hat pontban tértek ki azokra a demokratikus alapelvekre, amelyek ellen Magyarország a nyugati sajtó egyes híradásai szerint állítólag ugyan vétett, de utaltak arra, hogy az ő meggyőződésük szerint Magyarország egyáltalán nem távolodott el ezektől az értékektől.

A Jegybank című pontban például kiemelték, hogy az intézmény vezetőjének fizetése a közszférában egységesen bevezetett 2 millió forintos bérplafonról szóló rendelkezés értelmében csökkent, az Antiszemitizmus című pontban pedig utaltak arra, hogy “nem a baloldali liberális kormány, hanem Orbán Viktor kormánya rendelkezett” a holokauszt áldozatai hivatalos emléknapjának bevezetéséről.

 

MTI nyomán

(a cikkben felhasznált kép forrása: stuttgarti-magyarok.de)

Címkék: , ,

Kategória: Külföld, Magyarország

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.