toro-t-tibor-sandor-krisztina
| 2012. március 23. péntek

Ma indul az Erdélyi Magyar Közszolgálati Szabadegyetem

 Ma nyitja meg kapuit az Erdélyi Magyar Közszolgálati Szabadegyetem, amelynek keretén belül az EMNP jelöltjeit és közösségszervező önkénteseit készítik fel a helyhatósági választásokra és az azt követő önkormányzati munkára – jelentette be Kolozsváron Toró T. Tibor.
 

Az EMNP elnöke elmondta, az EMNT és a Bálványos Intézet közös vállalkozása több mint egy mozgalmi háttérintézmény, hisz a tervek szerint ősszel, vagy legkésőbb 2013 elején mindazok előtt megnyitja kapuit, akik közéleti szerepvállalásra készülnek. Ez egy jelentős lépés a professzionalizmus felé – fogalmazott a politikus, aki elmondta, az előadók az EMNP szakpolitikusai lesznek.

Sándor Krisztina, az EMNT elnöke hozzátette: 20 helyszín, öt hétvégén, 50 fős csoportokban, párhuzamosan fognak zajlani a képzések. Ezen a hétvégén Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön, Nagykárolyban és Brassóban tartanak képzéseket.

„Ezek során önkormányzati, vidékfejlesztési, politikai kommunikációs és politikai kampány alapismereteket sajátítanak el a hallgatók, valamint egy, az EMNP-ről szóló politikai előadást is meghallgatnak. A személyes találkozásokon kívül e-learning képzésben (közigazgatási, jogi, és EU-s ismeretek) is részesítik a hallgatókat” – magyarázta az EMNT elnök.

A március-áprilisi képzéssorozat és a helyhatósági választások után a bejutott képviselőkre és polgármesterekre újabb előadások várnak. A képzéseken a biztos befutónak számító jelöltek vesznek részt. Az EMNP-nek eddig 1000 jelöltje van, a lista még nyitott – mondta Sándor Krisztina. Arra a kérdésre, hogy mikor áll elő a Néppárt a jelöltek nevével Toró T. Tibor kijelentette, a megyei listákat április közepéig véglegesítik.

A sajtótájékoztatón a Bálványos Intézet keretén belül működő Mensura Transylvanica Politikaelemző Csoportról is szó esett. Ezzel kapcsolatban Toró elmondta, a fiatal elemzőkből álló szakmai szervezet főleg a romániai magyar politikával kapcsolatos események összefüggéseire világít rá, ugyanakkor az EMNP szakpolitikáinak tudományos megalapozását is elősegíti.

Címkék: , , , , ,

Kategória: Belföld

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.