csillagszel-gyermekeloadas-filharmonia-lirai-koncert
| 2012. április 17. kedd

Csillagszél avagy kalandozások – beszélgetés a szereplőkkel

 Április 11-én, szerdán került bemutatásra a szatmárnémeti filharmóniában a Csillagszél avagy kalandozások verses-zenés gyermekelőadás. A presszó video új részében a szereplőkkel beszélgettünk.
 

A Nagy Csongor – Rappert Gábor – Péter Attila-Zsolt – Cserey Csaba kvartett felejthetetlen élménnyel ajándékozta meg a kicsikből, nem olyan kicsikből és egészen nagyokból álló közönséget. Kovács András Ferenc gyermekverseihez Nagy Csongor szerzett zenét, a változatos hangszerelésű, pörgős előadáson sokféle szereplővel találkozhatott a közönség (például a világjáró Dundus Dundi Malacikával, vagy Paviani professzorral, aki nevéhez híven egy pávián).

A Csillagszél avagy kalandozások előadás apropóján a négy szereplővel beszélgettünk. Megtudtuk például, hogy profi színészeinknek szembe kellett nézniük a számukra szokatlan drukk érzésével, mivel a terem nagy részét a legigényesebb nézőfajta képviselői foglalták el. Rappert Gábor tizennégy éves fiát tette meg tanácsadónak, hogy megtudja, a nagyobb gyermekeknek is élvezhető lesz-e az előadás. Péter Attila-Zsolt (Pedró) nemrég született gyermekének játszott “kevéshúros” hangszerein, így tesztelve, hogy elfogadhatóan pengeti-e már az ukulelét vagy a balalajkát. Cserey Csaba (Csabcsi) számára a színházi múlt és a színészek között eltöltött évek köszöntek vissza és egyáltalán nem tűnt idegennek a helyzet. Nagy Csongor szerint teljesen más hangulata volt az előadásnak, mint amilyenhez színészként hozzászoktak, hiszen az volt a tét, hogy a gyermekek partnerek lesznek-e, nem fogják-e unni, mernek-e válaszolni a nekik feltett kérdésekre. A gyermekek az első pillanattól kezdve aktívak voltak, reagáltak, részt vettek a játékban, így a kételyek hamar szertefoszlottak.

Bár a szereplők keveset tudtak négyen együtt próbálni, és így nem volt csúcsra járatott az előadás menete, annál több hely maradt a spontaneitásnak és improvizációnak.

Az is kiderült, hogy lesz még alkalmunk megnézni a Csillagszelet.

Gratulálunk az előadáshoz és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

[youtube 1tSNXS4BU7o 580 400]

(720p HD felbontásban is nézhető)

Címkék: , , , , ,

Kategória: presszó video

URL visszakövetése | A hozzászólások RSS hírcsatornája

 1. László Egri szerint:

  Ügyesek! Sok sikert a továbbiakban is!

 2. Virág Botond szerint:

  Jo otlet, ugyes munka, varom a kovetkezoket. A technikara raferne egy kis fonomitas, pl hogy ne kelljen hajolgatni a mikrofonhoz..

  • Kalmar Gyula szerint:

   koszi a visszajelzest. A presszo szamara sajnos nem mindig all rogton rendelkezesre szemelyreszabott csucstehnika (pl kabelnelkuli csiptetos mikrofon)
   Ezzel egyutt, jelenleg is dolgozunk azon, hogy az elkovetkezendo anyagok minosegileg illetve szinvonalukban egyre inkabb megfeleljenek sajat- es a "nezok" elvarasainak :)

 3. Mi nagyon szerettük a Csiilagszélt. Hallgatnánk többször is, akár cd-n is.