balassi-intezet-hetvegi-magyar-iskolak-vilagnapja
| 2012. április 9. hétfő

Hétvégi magyar iskolák világtalálkozója

 Öt kontinens negyven országából várnak résztvevőket a hétvégi magyar iskolák júliusi budapesti világtalálkozójára. A programra a jelentkezéseket május 7-ig lehet benyújtani.
 

A Balassi Intézet tájékoztatója szerint a program célja a külhoni magyar pedagógusok továbbképzése, szakmai párbeszédük elősegítése. A résztvevőkkel közösen megpróbálják megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek felkelthetik egy harmadik vagy negyedik generációs magyar származású fiatal érdeklődését, vagy amelyek segítenek megtartani egy alig néhány éve szüleivel együtt kiköltözött gyermek kapcsolatát hazájával. Ötletekkel segítik majd a kinti közösségépítést, létrehozzák a külhoni magyar iskolák tanárainak csoportját, összekapcsolva a hazai és külhoni pedagógusokat a további szakmai kapcsolatok megerősítése érdekében.

Mint írták, a felhívással a diaszpórában és a szórványban működő magyar hétvégi és délutáni iskolák tanárait szeretnék megszólítani. A jelentkezés elbírálásakor előnyt jelent a magyar kultúrával összefüggő tevékenység és az aktív részvétel az adott ország magyar közösségének életében. A rendezvényt a Balassi Intézetben tartják július 9. és 15. között.

 

A pályázati felhívás megtalálható itt.

 

MTI nyomán

(a cikkben található kép forrása: balassiintezet.hu)

Címkék: , ,

Kategória: Belföld, Magyarország, Oktatás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.