lezuhant-egy-helikopter-tulcea-megyeben
| 2012. április 27. péntek

Lezuhant egy helikopter Romániában – halottak

 Lezuhant csütörtökön egy utasokat szállító helikopter Romániában, a Tulcea megyei Ostrov közelében, a balesetben többen meghaltak – közölték román hírforrások.
 

Az első jelentések szerint a Moldovai Köztársaságból érkező, szovjet gyártmányú, eredetileg mezőgazdasági munkálatokra használt két helikopter repült csütörtökön a Duna romániai térségében, amikor az egyik gép lezuhant. A fedélzeten öt személy tartózkodott, senki sem élte túl a balesetet.

A balesetet szenvedett Kamov-26-os típusú, két vízszintes rotorral rendelkező helikoptert 1969 és 1980 között gyártották a Szovjetunióban. A két helikopteren ukrán állampolgárok utaztak, akik Törökország felé tartottak. A román légtérhasználatra engedélyt kaptak, és a constantai Kogalniceanu repülőtéren készületek üzemanyagot tankolni.

A helyszínre érkezett rohammentők öt elszenesedett holttestet találtak a lezuhant gép kiégett roncsai között. A baleset okainak kivizsgálása érdekében a rendőrség és civil repülésirányítás szakértői indultak a helyszínre a román fővárosból.

 

MTI nyomán

(a cikkben található kép forrása: realitatea.net)

Címkék: ,

Kategória: Belföld

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.