gyusz
| 2012. április 18. szerda

Magyarországi tapasztalatokat szerezhetnek a szatmári vállalkozók

 Szatmárnémeti Nyíregyházával közösen pályázatot nyert a Határmenti Együttműködés Finanszírozási Projekt keretén belül, amelynek lényege az,
 

hogy a két város vállalkozói találkozhassanak, eszmecseréket folytassanak, amelyek akár új munkahelyek biztosítását is elősegíthetik.

Egy úgynevezett soft projektről van szó, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz beruházást, inkább tapasztalatcserére épül, hogy a két város cégvezetői megismerkedhessenek és megosszák egymással a városukra jellemző vállalkozói szféra sajátosságait. A projekt abban is segít, hogy az igényeket meghatározzák, így könnyebben megállapítható, milyen tevékenységekre van szükség a vállalkozások fellendítéséhez. Ez a projekt pontosabban a két város vállalkozóinak a kölcsönös megismerését, és közelebb kerülését irányozza elő sőt, mint kiegészítő pályázat remek lehetőséget nyújt majd a kialakításra váró inkubátorház cégeinek is (erről bővebben itt). A pályázat szakmai találkozásokat foglal magába, ahol ismertetők, bemutatók, kiadványok lesznek, ezzel is támogatva az itthoni vállalkozások felvirágoztatását.

A találkozók megszervezésére mindkét város két-két székhelyet jelöl majd ki, ahol folyamatos eszmecserét folytathatnak a vállalkozók. A projekt összértéke 73.780 euró, amelyből az Európai Unió 62.830 euró vissza nem térítendő pénzösszeggel támogatja a pályázatot, Szatmárnémeti városa pedig 4930 euróval járul hozzá. 

Címkék: , ,

Kategória: Magyarország, Szatmári hírek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.