alvaszavar-hirtelen-kivaltott-erzelem-miatt
| 2012. április 22. vasárnap

Nem szereti a viccet, mert elájul a nevetéstől

 Egészen rendkívüli betegsége van egy brit nőnek: menten elalszik, ha elneveti magát.
 

A 25 éves Kelly Timson van, hogy egy nap alatt 20 alkalommal is meglepetésszerűen álomba csuklik, ezért mindig felügyel rá vagy az anyja, vagy a fivére. Elaltatásához elég, ha valaki elmond egy viccet, olyat persze, amely önkéntelenül megkacagtatja a nőt, és ő máris elájul. “Amikor rohamom van, mindent hallok és látok, de képtelen vagyok mozdulni – mondta Kelly. elajul-a-nevetestol– Ez eltarthat pár percig, de akár egy óráig is, emiatt nem vigyázhatok egyedül a fiaimra. Vígjátékot sem merek nézni, vagy elmenni egy buliba, mert a nevetés vagy a túlzott mulatozás is kiválthatja ezt az állapotot.”

A jelenség ritka ugyan, de nem egyedülálló. Jó pár ember szenved alvásrohamoktól, ha hirtelen erős érzelmi hatás éri, amely nevetésen kívül lehet düh, ijedtség, de akár heves szeretethullám is. Timsonnak – aki a kenti Ashford városában lakik – van két fia, az ötéves Charlie és a két éves Ronnie. Nem kizárt, hogy a kisebbik örökölte a betegséget, mert két hete anyjáéhoz hasonló rohamot kapott egy nagyáruházban. Az orvosi vizsgálatok eredményei még nem ismeretesek.

“Átkozódnék, ha kiderülne, hogy a fiamnak is ugyanez a baja, mert az kihat egész életére. Hiába szeretnék például a barátaimmal elmenni egy italra, nem tehetem, mert amint valaki megereszt egy viccet, máris rácsuklom az asztalra, mint egy hullamerev részeg” – idézte a nőt a brit Metro.

A nő most újfajta gyógyszert próbál ki, és reméli, hogy egyszer akár kabaréba is mehet – mint néző.

 

MTI nyomán

(a cikkben található kép forrása: blikk.hu; egeszsegkalauz.hu)

Címkék: ,

Kategória: Érdekességek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.