nott-a-forgalom-csokkent-a-nyereseg
| 2012. április 27. péntek

Nőtt a forgalma, de csökkent a nyeresége a Daciának 2011-ben

 Nőtt a Renault-csoporthoz tartozó román Dacia Automobile forgalma: tavaly 3,1 milliárd eurós, a 2010-es évinél 15,5 százalékkal nagyobb bevételt könyvelt el a cég – közölte a Mediafax hírügynökség.
 

A Dacia exportja csaknem 14 százalékkal nőtt, a hazai piacon pedig több mint 20 százalékkal bővültek a cég bevételei – elsősorban a környezetvédelmi alapból finanszírozott, az autópark felújítását célzó roncsautó-programnak köszönhetően. A hazai piacon értékesített Daciák felének megvételekor használtak fel a vásárlók roncsautó-értékjegyeket.

A nettó nyereség 65 millió euró volt, ami 8 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest. A román gyártó 328 ezer autót adott el tavaly, ezek több mint fele a 2010-ben piacra dobott Duster hobby-terepjáró volt.

Belföldön 30 ezer Dacia talált gazdára, külföldön csaknem tízszer ennyi. A román márka legfontosabb exportpiaca Franciaország és Németország. A Renault csoport márciusban a Lodgy néven egy egyterűt is piacra dobott, de ezt a Dacia-modellt nem Romániában gyártják.

 

MTI nyomán

(a cikkben található kép forrása: cotidianul.ro)

Címkék:

Kategória: Belföld

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.