ot-agazati-operativ-programot-fenyeget-a-felfuggesztes-veszelye
| 2012. április 20. péntek

Öt ágazati operatív programot fenyeget a felfüggesztés veszélye

 Öt román ágazati operatív programot függeszthet fel az Európai Unió (EU), ha Bukarest nem alkalmaz június végéig bizonyos korrekciós intézkedéseket – jelentette ki Leonard Orban román európai ügyekért felelős miniszter csütörtökön.
 

A Mediafax román hírügynökség idézte a tárcavezetőt, aki elmondta: a környezetvédelmi, a közlekedési, a regionális fejlesztési, a gazdaság versenyképességét növelő, valamint a humánerőforrás fejlesztését célzó operatív programok vannak veszélyben.

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy nemrég indultak újra a kifizetések a humánerőforrás fejlesztését célzó operatív program keretében, miután egy rövid időre az EU felfüggesztette azt. Az Európai Bizottság ugyanis jelentős hiányosságokat fedezett fel a program ellenőrzési rendszerében, ami egyebek között a támogatandó pályázatok kiválasztására vonatkozott. Ezt a hiányosságot részben sikerült pótolni, így azzal a feltétellel indították újra a kifizetéseket, hogy az első félévben 10 százalékkal csökkentik egyes számlák elszámolási  arányát.

Leonard Orban elmondta: előrehaladott állapotban van azoknak a vállalásoknak a teljesítése, amelyeket Románia megígért az EU-nak, ezért reméli, június végéig megszűnik az operatív programok felfüggesztésének veszélye.

 

MTI nyomán

(a cikkben található kép forrása: uniospenz.hu)

Címkék: , , , , ,

Kategória: Belföld

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.