2012-04-20 16.31.28
| 2012. április 24. kedd

SZTDK – Szatmári Tudományos Diákköri Konferencia negyedszer

 Pénteken, április 20-án városunkban immár negyedjére került megszervezésre a Szatmári Tudományos Diákköri Konferencia (SZTDK). A konferencián nyitóbeszédet tartott Suta István és Kölcsey Norbert.
 

 

A Szatmári Tudományos Diákköri Konferencia a magyar nyelven tanuló szatmári egyetemistáknak szervezett program, amelyet idén is a Szatmári Magyar Diákszövetség (SZTDK) rendezett meg a Babeş-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatával.

A konferenciának ezúttal is az egyetem amfiteátruma adott otthont, ahol a részvevők bemutatták készülő pályamunkáikat, szakdolgozataikat, tudományos publikációjukat.

A zsűri ezúttal is három szakértői csoportból állt, a dolgozatok érdembeli elbírálása és a tiszta verseny érdekében. A zsűri tagjai : Csetnek Timea, Frigy Szabolcs és Suta István

A konferencián való részvétel egy szakmai elismerést jelentett a diákok számára, emellett a legkiemelkedőbb dolgozatok különböző díjazásban részesültek. A konferencián részvevő diákok csak nyerhettek a rendezvényen való részvétellel hiszen a diákok élesben tapasztalhatták mit jelent egy szakmai dolgozat elkészítése, bemutatása és megvédése. A zsűri és az általuk felvetődő kérdések sorozata rávezethették a diákot a dolgozatának sérülékeny, gyenge pontjaira, amelyen még dolgoznia, javítani kell. Az elbíráló bizottság kérdései és megjegyzései által feltárhatták a diák számára olyan tudományos területeket, amelynek ismerete fontos tényezőt jelent az adott dolgozat témájának és professzionálisabb elkészítésében.

A könyvdíjakat a Retro babám könyvesbolt és antikvárium biztosította, ezúton is szeretne az SZMDSZ köszönetet mondani. A konferenciát mások is támogatták mint a szatmári Gemelli pizzázó aki támogatta az egyetem tanárainak és az SZMDSZ önkénteseinek az étkezést, továbbá a Szatmár Megyei Tanácsnak és a Communitas Alapítványnak.

Díjazásban részesültek: első hely: (Asztalnok Arnold), dolgozatának címe: A motiváció elméletei és alkalmazásuk a gyakorlatban, a második hely:(Ciatlos Tímea), dolgozatának címe: A mezőségi civil hálózat – civil szervezetek és a vidékfejlesztés, harmadik helyezettek: (Simon Zsuzsa és Tatár Szabolcs), dolgozataik címe: Fogyasztói társadalom; A munkanélküliség. Ezúton is gratulálunk a részvevőknek és sok sikert kívánunk azoknak akik tovább jelentkeztek az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára!

SZMDSZ közleménye

(A közlemények minőségéért a presszó.ro nem vállal felelősséget.)

Címkék: ,

Kategória: Szatmári hírek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.