tizeves-a-magyar-ifjusagi-ertekezlet
| 2012. április 23. hétfő

Tízéves a Magyar Ifjúsági Értekezlet

 Tízéves fennállását ünnepelte szombaton a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért), a székelyudvarhelyi jubileumi rendezvényen közel másfélezer erdélyi magyar fiatal vett részt, de az RMDSZ több politikusa is megjelent.
 

 „A központi vezetéstől a megyei és helyi vezetésig mindenhol ott vannak a miértesek. Nem egy-két személy, hanem sokan képviselnek minket, azonban az eredményességnek nem a számokban rejlik a lényege, hanem abban, hogy itthon vagyunk, és Erdélyért dolgozunk mindannyian” – jelentette ki köszöntő beszédében Bodor László, az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő ernyőszervezet elnöke.

Borboly Csaba egykori Miért-elnök, a Hargita Megyei Tanács elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy „a Miért sokat adott az erdélyi magyarságnak: az évek során a szervezet lelkes fiataljaiból közéleti vezetők kerültek ki”.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, a Magyar Ifjúsági Értekezlet alapító elnöke a szövetséggel kötött partnerség fontosságát hangsúlyozta: „Az RMDSZ nem önmagával írta alá azt a partnerségi kapcsolatot, hanem a Miérttel, egy erős, tevékeny ifjúsági szervezettel”.

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke kifejtette: a szövetség szem előtt tartja a fiatalok érdekeit és támogatja őket. A gondolatot folytatva Kelemen Hunor, szövetségi elnök videóüzenetében kifejtette: ennek legfőbb bizonyítéka a fiatalok hangsúlyos jelenléte a jelöltlistákon. Winkler Gyula EP-képviselő az erdélyi ifjúságot érintő Erdély 2020-as fejlesztési terv fontosságát vázolta, míg Sógor Csaba EP-képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a fenntartható eredményes jövő érdekében az erdélyi ifjúságnak legalább négy idegen nyelvet szükséges elsajátítania.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet ünnepi gálaestjén sor került a Miért Pro Organizatione díj átadására, amelyet az ifjúsági szervezet olyan személyiségeknek ad, akik kitartó és odaadó munkával járultak hozzá a szervezet fejlődéséhez. Idén Markó Attila, az Etnikumközi Hivatal vezetője kapta a kitüntetést.

Az ünnepi gála műsorát a De La Funk székelyudvarhelyi együttes és Zsók Levente humorista produkciói színesítették, majd a kovásznai Center Point, valamint az est sztárvendége, a magyarországi 30Y együttes lépett fel.

 

Krónika nyomán

(a cikkben található kép forrása: kronika.ro)

Címkék: , , , ,

Kategória: Belföld

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.