victor-ponta-premier-octav-ganea1
| 2012. április 30. hétfő

Zökkenőkkel alakul az új kormány

 Nézeteltérések alakultak ki Victor Ponta és Crin Antonescu között a kormányalakításról. A Szociáldemokrata Párt elnöke, Victor Ponta, meg kívánja tartani a tehnokrata minisztereket, Leonard Orbant az Európai Ügyek és Catalin Predoiut az igazságügyi tárca élén, a nemzeti liberális pártelnök, Crin Antonescu viszont ezzel nem ért egyet.
Victor Ponta várhatóan holnap hozza nyilvánosságra az új kabinet összetételét. A megbízott kormányfő két új minisztériumot iktat be: kettéválasztja a Fejlesztési- és a Turisztikia- illetve az Ipari- és a Gazdasági- Minisztériumot. 
A miniszterek jegyzéke állandó jelleggel változik. Legutóbbi információk szerint elképzelhető, hogy Florin Georgescu, a Nemzeti Bank kormányzóhelyettese a várományosa a pénzügyi tárcának, míg Ioan Rus a belügyminiszteri széknek.
Az új kormánynak még 3 szavazatra lesz szüksége ahhoz, hogy megszerezze a Parlament bizalmát. A szavazatok begyűjtése érdekében Victor Ponta tárgyalni fog a parlamenti pártokkal, elsősorban a kisebbségek csoportjával.
 

Címkék: , ,

Kategória: Belföld

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.