Anyak napja
| 2012. május 7. hétfő

Az édesanyákat köszöntötte a Néppárt

  Több, mint 150  szatmári gyerek köszönthette édesanyját egy színvonalas kulturális műsorra szóló belépővel szombaton az Erdélyi Magyar Néppárt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács valamint a Maurer Alapítvány jóvoltából.
 

A szervezők rajzversenyt hirdettek az óvodások illetve az elemisek számára, akik szorgalmát egy-egy meghívóval illetve ajándékokkal jutalmazták.

A szatmárnémeti Demokrácia Központban tartott ünnepség László Zita és Hencz József „Édesanyám, virágosat álmodtam…” című verses-zenés előadásával kezdődött. A szünetben pedig Maurer Róbert, az Erdélyi Magyar Néppárt szatmárnémeti tanácsosjelöltje megjutalmazta a díjazott rajzok készítőit. Amint Veres-Kupán Enikő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmár megyei elnöke elmondta: az óvodás korcsoport rajzai annyira ötletesek voltak, hogy itt csakis első díjakat osztottak. A legkisebbek közül a következők lettek kitüntetve: Rákóczi Ferike, Rédai Apor, Kiss Bálint, Tasi Réka, Donka Noémi, Kécz Timea és Struczuj Zsuzsika. Az I-IV osztályosok kategóriájában három első díjat osztottak (Szilágyi Tamara, Erdei Eszter, Hencz Márk), három másodikat (Benkő Melissa, Mák Brigitta, Nagy Ferenc Iván) és szintén három harmadikat (Balogh Márk István, Dohi Norbert, Lázin Vivien), Czumbil Márk és Pék Jenifer pedig dicséretben részesült. Ezt követően Mihály Gergő nevettette meg a közönséget egy stand up előadással, Mihály András és Ammer Norbert pedig Bartók-műveket adtak elő.

Kategória: Szatmári hírek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.