szelektiv hulladékgyűjtés
| 2012. május 2. szerda

Hétfőtől hivatalosan is elkezdődik a szelektív hulladékgyűjtés

 Május 7-től megkezdődik a szelektív hulladékgyűjtés Szatmár megyében, ettől kezdve a lakosságot arra kéri a polgármester, hogy a hulladékot két külön zacskóba gyűjtse, vagyis egyikbe a száraz, a másikba pedig a nedves szemetet tárolja. 
 

Külön megoldási módszert eszeltek ki a lakóházak és a magánházak esetében. A lakóházaknál kihelyezett konténerekbe kell elkülöníteni a száraz illetve nedves szemetet, míg a magánházakban elő lakosokat arra kérik, hogy egy erre szolgáló zacskóba gyűjtsék a száraz szemetet, majd külön a nedveset, amelyeket a köztisztaságért felelő cég szállít majd el. Ezeket a zacskókat a Florisal két pénztáránál, a Károlyi úton és a George Cosbuc utcán vehetik át a lakosok, teljesen ingyen. Érdemes ezeket kiváltani, mert a más zacskóba gyűjtött szemetet csak felárért cserébe szállítja majd el a Florisal. Hétfőtől tehát megkezdődik a duális hulladékgyűjtés, amelynek célja a nedves, vagyis a lebomló hulladékok és a száraz, vagyis az újrahasznosítható hulladékok különválasztása. Ilyés Gyula, polgármester elmondta hogy bízik a lakosok együttműködésében, mert ahhoz hogy valóban eredményes legyen a duális hulladékgyűjtés a kényelem helyett, oda kell figyelnünk a hulladékok szétválasztására, hogy városunk megfelelhessen az uniós elvárásoknak.

(a felhasznált kép forrása: szatmartv.ro)

 

Címkék: , ,

Kategória: Szatmári hírek

URL visszakövetése | A hozzászólások RSS hírcsatornája

  1. Kedves szerző! Az még nem túl nagy gond, hogy átveszed a cikket és kicsit átírod, de az általunk készített fotót úgy felhasználni, hogy még csak meg sem jelölöd forrásként a készítőjét (azaz a Szatmár Tv-t), az már végképp etikátlan. Légy szíves vagy írd oda, vagy töröld. Köszi.

    • presszó.ro szerint:

      Kedves Szatmár Tv, igazatok van a képpel kapcsolatban, valóban nem mi készítettük, az erdely.ma oldalról töltöttük le, amikor már készen volt a cikk, éppen ezért nem is láttuk hogy ti készítettétek. Miután felhívtátok rá a figyelmünket, természetesen feltüntettük a forrást. Ezért elnézéseteket kérjük, máskor figyelmesebbek leszünk, és a képhez tartozó cikket is elolvassuk, viszont a szöveg az saját!!!
      Köszönjük az észrevételt.